Себастиан Корда  гледа  смело към бъдещето без страх. Американецът мечтае за страхотна кариера, изпълнена с много титли, но пред младия талант има още много път.

Само на 20, синът на бившия световен №2 Петер Корда тепърва навлиза в световния тенис и ще трябва да се доказва. Младокът вече напусна надпреварата в Мюнхен, на която участваше през тази седмица, но въпреки ранното си отпадане в Германия, роденият във Флорида тенисист заяви големи амбиции до края на сезона.

„ Искам трофей от  големия шлем. За някои това може да звучи пресилено или невъзможно, но аз вярвам в себе си и знам какво мога. Осъзнавам, че ми е рано още да се боря срещу най-големите имена, но поне мога да опитам. Друга цел, която поставям пред себе си е завършване в топ 50 в края на годината, смятам, че е напълно реално и постижимо. Гоня участие и на финалния мастърс на 8-те най-добри в Милано, там ще бъдем събрани най-добрите младежи и изгряващите звезди на тениса, а аз определено  желая да съм сред участниците.  Това са просто моите мечти и цели, а времето ще покаже на какво съм способен“, коментира Корда.