Лидерът в мъжката ранглиста на тенисистите - професионалисти Роджър Федерер ще става татко. Приятелката на швейцареца – Мирослава Вавринец, чака дете, съобщава специализираното издание за тенис Daily Tennis.

Роджър и Мирка все още нямат сключен граждански брак, но това не им пречи да плануват съвместното си бъдеще. Двамата са се запознали преди около осем години, по време на Олимпиадата в Сидни’2000. От този момент двамата са неразделни.

Мирослава Вавринец не пропуска състезание на Роджър Федерер, а освен това му помага по време на тренировките. Приятелката на ракета номер едно в света пожертва своята професионална кариера на корта, за да остане близо до своя любим.

Мирослава Вавринец е родена в Словакия, но когато била на 2 години семейството й емигрира в Швейцария. Мирка е с три години по-голяма от Роджър, а през месец септември 2001 година достига най-високата си позиция в рейтинга на Женската тенис асоциация – 76-то място.

През 1987 година, когато половинката на Роджър Федерер била на 9 години, Мартина Навратилова посъветвала малкото момиче да започне да се занимава с тенис. Когато Навратилова разбрала, че семейството на Вавринец е от Словакия, но сега живее в Цюрих, тя позвънила на свой приятел и уредила първия урок на Мирка. По-късно тя изпратила една от ракетите си на младата тенисистка.

Интуицията на Навратилова се оказала безпогрешна. През 2000 година Мирослава Вавринец влиза сред първите 100 в света и попада в националния отбор на Швейцария. Заминава за Сидни, за да участва на Олимпиадата, а там се запознава с любовта на живота си. Година по-късно Мирка получава тежка контузия и решава да изостави тениса, за да се посвети на Роджър Федерер.