Милош Раонич се класира за втория кръг на тенис турнира на трева в Щутгарт, след като надигра в драматичен двубой Алексей Попирин в три сета – в отделните части 7:6 (8), 4:6, 7:6 (4) за над два часа игра.

В първата част и двамата доминираха на собствен сервис, като закономерно се достигна до дълъг гейм. В него австралийския квалификант имаше два сетбола, но загуби четири последователни точки, а с това и откриващия сет.

Във втория по-непретенциозния от двамата реализира първия пробив в срещата в петия гейм, който се оказа достатъчен за вкарване на мача в трети заключителен сет. В него двамата си размениха по един пробив и отново трябваше да решат спора в тайбрек. Този път Раонич стигна до мачбола и не сбърка още при първия си шанс. Във втори кръг финалистът от миналата година ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга.

В друг интригуващ двубой от първи кръг Ян-Ленард Щруф надигра Денис Шаповалов в два сета – в отделните части 7:5, 6:4.

И в двете части представителят на домакините направи по един пробив в подаването на канадеца, като в първия сет това стана в 11-тия гейм, докато във втория той стигна до брейк още на старта и не изпусна инициативата до края. Щруф ще играе за място на четвъртфиналите срещу сърбина Миомир Кецманович.

За втори кръг се класираха още Мартон Фучович, Феликс Оже-Алиасим и Дъстин Браун. /БГНЕС