Данийл Медведев се надява на още по-успешна 2021 година. Руснакът триумфира във финалния турнир на осемте най-добри в Лондон, а преди това вдигна титлата и на мастърса в Париж.

24-годишният Медведев обаче признава, че понякога му е трудно да контролира емоциите си на  корта, но усилено работи да промени това. Руският тенисист си пожела още много трофеи през новата година и отново ще се цели във финалите на  ATP, които за първа година ще се проведат в Торино.

 „Доволен съм от постигнатото през 2020 година. Имах своите прекрасни моменти и успях да спечеля надпреварата на осемте най-добри. Всеки тенисист мечтае за този трофей, но това по никакъв начин няма да намали мотивацията ми. Още по-амбициран съм да гоня нови върхове и да печеля големи титли. Тенисът не е лесен спорт и понякога се оказваш в невъзможни ситуации.

Изпадаш в дупки, от които трудно се излиза. Признавам, че когато играта ми не върви се изнервям и ми е трудно да се контролирам, но работя върху това и се надявам скоро да има резултати. Може би на моменти съм по-емоционален отколкото е необходимо и се изнервям излишно, но това съм аз. 2021 година ще е специална, защото има и Олимпийски игри, а да представяш страната си на такъв форум е нещо изключително. Готов съм отново да играя качествен тенис и да се меря с най-добрите“, сподели Медведев.