Даниил Медведев си бе гарантирал първото място в „червената група“ на Финалите на АТР още преди последния си мач в нея. Двубоят с Яник Синер бе протоколен за световния №2 и мнозина очакваха той да играе на минимални обороти, с оглед на предстоящия в събота полуфинал.

„Не исках да играя 2 часа и 30 минути в протоколен мач, това беше неочаквано, но мисля, че хората, които коментират и говорят за мен, трябва да разберат, че можех да се откажа. На практика можех да кажа преди мача, че имам главоболие, просто да не изляза и пак щях да съм първи в групата. И все пак направих шоу, бях 2 часа и половина на корта. Мисля, че зрителите, които бяха в залата и които са си платили билети, се насладиха. Така че мисля, че съм си свършил работата", заяви Медведев.

„Щастлив съм, че спечелих. Определено беше странен мач и е трудно да говоря за него, но съм щастлив от победата. Ще се опитам да се подготвя за събота“ – допълни световният №2.

Той коментира и решението си да отрази първия мачбол на съперника с втори сервис със скорост от 201 км/ч. „Трябва да съм честен. Най-вероятно нямаше да го направя, ако мачът не бе протоколен. Но мисля, че е забавно. Все още мисля, че е забавно. Той е много добър на ретур на втори сервис. Така че ако влезе в разиграване, има голям шанс да загубя. Ако вкарам мощен втори сервис, има голям шанс да спечеля. Понякога става дума за вероятности.“