Даниил Медведев записа летящ старт на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като се наложи убедително над Лоренцо Сонего с 6-3, 6-2. Срещата продължи точно час и половина.

Поставеният под номер 3 в основната схема на надпреварата започна с ранен пробив в подаването на италианеца, като впоследствие отрази точка за връщане на брейка. В крайна сметка Медведев удържа своя аванс и реализира третия си сетбол, за да поведе в резултата. Във втория сет картината бе идентична – ранен пробив на сметката на Медведев, като този път той бе още по-категоричен, давайки само два гейма на опонента. Руснакът загуби само три точки на първи сервис за целия мач, като спаси единствения шанс за пробив пред Сонего.

И двамата завършиха с положителен баланс при уинърите и непредизвиканите грешки – 18-7 за Медведев, и 13-6 за италианеца. В спор за място на 1/4-финалите Медведев ще играе с Александър Зверев, който по-рано отстрани Роберто Баутиста Агут в две части. Руснакът води със 7-6 в преките сблъсъци, като за последно спечели на Мастърса в Индиан Уелс, когато обърна германеца с 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5.

Напред продължиха още Яник Синер и Карен Хачанов, които в следващата фаза ще се изправят съответно срещу Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов.