След разочароващото си представяне на US Open, Даниил Медведев е готов да се изправи пред новите предизвикателства, които го очакват. Руснакът претърпя изненадващо поражение в Ню Йорк още в първия кръг и сега е амбициран за силно представяне на турнира в Санкт Петербург. 

Пред родна публика поставеният под номер 1 в схемата ще гони титлата, а желанието му е да зарадва руските фенове на тениса с трофей и да прибави ценни 500 точки към актива си. Припомняме, че световният номер 6 вече се класира за финалния турнир на осемте най-добри в Лондон през месец ноември. 

Шампионът от миналата година в Санкт Петербург обаче нямаше голям късмет при жребия и още във втория кръг е много вероятно да се изправи срещу мощно сервиращия американец Райли Опелка. 

"Жребият е труден, не мога да го отрека, в първия си мач да срещна тенисист като Райли, едва ли всеки иска подобно начало. В първия кръг почивам и ще имам време за подготовка. Винаги съм гледал философски на жребия, това е нещо, което не мога да променя и срещу когото и  да се изправя съм длъжен да спечеля. Напрегнат съм, че ще играя у дома, смятам, че това е нормално. Готов съм да покажа най-добрия си тенис и искам да зарадвам руснаците с титла", каза Медведев.