Поставеният под номер 7 Марио Анчич (Хърватия) спечели с категоричното 6:4, 6:4 срещу Анди Мъри (Великобритания), с което се класира за третия кръг на тенис турнира за мъже в Барселона с награден фонд 888 хиляди евро.

Първата ракета на Великобритания за трети път тази година се изправи срещу Анчич, но този път не успя да победи и общия резултат между двамата е вече 2:1 в полза на хърватина.

Мъри изпадна в неудобна ситуация още в началото на срещата, когато силният сервис на хърватина проработи и резултата бързо стана 3:0 гейма.

Анчич поведе с 2:1 и във втория сет, когато шотландецът записа и първи ас в мача. В четвъртия гейм Мъри пропусна шанс да върне сета, след като достигна до 40:40 точки, но в крайна сметка не успя да пробие хърватина.

Следващите два гейма протекоха по същия начин, а Мъри продължи да губи решителни точки за пробив и логично отстъпи и втория сет на Анчич.

Номер 3 в турнира Давид Налбандян (Аржентина) пък постигна впечатляващ обрат и отстрани с 1:6, 7:6, 6:3 Агустин Калери (Аржентина).

Калери, който преди година достигна до полуфиналите на този турнир, спечели първия сет само за 26 минути. През втория обаче Налбандян поведе с 4:0 още в началото, но сънародникът му достигна до тайбрек, който загуби на 2 точки.

В решаващия сет Налбандян проби още в първия гейм, което му даде увереност за крайната победа в девет гейма. В третия кръг аржентинецът среща победителя от срещата между Станислас Вавринка (Швейцария) и Юри Шукин (Казахстан).

Гилермо Кория (Аржентина) пък показа, че все още не е навлязъл в топ форма след контузията си и загуби с 7:5, 4:6, 4:6 от Теймураз Габашвили (Русия).

Поставеният под номер 16 Фелисиано Лопес (Испания) продължи във втория кръг с победа над Хосе Акасусо (Аржентина), който при 2:5 гейма в първия сет се отказа поради контузия.