Марди Фиш успя да се пребори с лошото време, както и с индийския си противник Сомдев Девварман и го победи с 6:4, 6:3. Така защитаващият титлата си от турнира в Атланта, който е с награден фонд 600 хиляди долара, се класира за полуфинал.

Във финалния сет той поведе с 5:0, но пропусна два мач-пойнта, след което даде три поредни гейма на индиеца, губейки 10 от 11 възможни точки.

В крайна сметка обаче Фиш продължава напред, където ще играе със сънародника си Райън Харисън. Самият Харисън пък отстрани Раджийв Рам (САЩ) с 4:6, 6:1, 7:6 (7:5).

Жил Мюлер от Люксембург отстрани поставения под номер 2 Кевин Андерсън от Южна Африка с два тайбрека- 7:6 (7:3), 7:6 (7:3). След две години проблеми с контузии, сега намиращият се на 82-о място в ранглистата Мюлер постепенно се опитва да се върне сред най-добрите. Той обаче се мъчи два часа, за да стигне до победата, но все пак това е третият му турнир от високо ниво през този сезон. На полуфинала Мюлер ще срещне Джон Иснър, който пък нямаше никакви проблеми с Лу Ен-хсун от Тайван - 6:1, 6:2.