Марди Фиш повече няма да бъде капитан на отбора на САЩ за Купа "Дейвис", след като Американската тенис асоциация заяви, че двете страни "взаимно са се съгласили да поемат в нова посока".

Централата обяви промяната и обяви играчите за двубоя с Узбекистан на 3-4 февруари. В тима са включени Раджийв Рам, Томи Пол, Дженсън Бруксби, Макензи МакДоналд и Остин Крайчек.

Рам не беше повикан от Фиш за финалите на Купа "Дейвис" през ноември. Това се случи малко, след като 38-годишният Рам достигна номер 1 в ранглистата на двойки мъже за първи път след спечелването на втора поредна титла на двойки на Откритото първенство на САЩ и третия си трофей от Големия шлем в кариерата.

Фиш, бивш професионален играч, който беше капитан на САЩ от 2019 година, и треньорът за Купа "Дейвис" Боб Брайън бяха глобени с по 10 хиляди долара през ноември заради рекламиране на хазартна компания чрез социални мрежи. Фиш и Брайън също получиха четиримесечни наказания, които бяха временно отменени и ще бъдат приложени само при друго нарушение на правилата по време на изпитателния период, който приключва през март.

САЩ достигнаха четвъртфиналите за Купа Дейвис през 2022 година. Америнаците са спечелили рекордните 32 титли в отборно състезание за мъже, за последно през 2007-а.