Легендарният Джон Макенроу даде своя коментар за случващото се с Ник Кириос. Австралиецът продължава да поддържа имиджа си на скандалния, а през изминалия сезон отбеляза сериозен спад в ранглистата като в момента е №35 в света.

Макенроу нарече Кириос "най-талантливият играч, който съм виждал в последните 10 години", но го предупреди, че е крайно време да се стегне и да демонстрира качествата си на корта.

"Разликата между мен и него е че аз се опитвах през цялото време. Той не го прави поради някаква причина. Не съм Зигмунд Фройд. Би било добре за спорта и очевидно би било добре а него. Това не е нужно да се казва. Ник е много добро момче. Но той ще се изхвърли от играта по този начин, а не искам да го виждам. Но това ще се случи", прогнозира Макенроу.

В интерес на истината Кириос демонстрира, че иска да подобри отношението си към играта. Той призна, че се консултира с двама психолози.

Това пък се харесва на неговия сънародник и друга легенда Лейтън Хюит. "Това бе поредна разочароваща година за него, особено след като не успя да завърши годината така както би искал. Трябва да знае какво иска от играта, да прави правилната подготовка и рехабилитаия. Иначе сценарият ще е същият."

Кириос: Говоря с психолози за моето ментално здраве