Ник Кириос разкри, че е започнал да разговоря с психолози в опит да подобри отношението си към собствената си кариера.

"Започнах да говоря с психолози и опитвам да овладея менталното си здраве", сподели откровено 23-годишният австралиец пред Canberra Times като уточни, че се консултира с един в Австралия и един на друго място.

"Може би прекалено дълго го изоставих. Но правя това и сега се чувствам открит да говоря затова. Не чувствам, че трябва да се крия или нещо такова."

Кириос е един от най-големите таланти в света на тениса, но несериозното му отношение в тренировъчния процес, а и в самите официални мачове създадоха му навлякоха много критики. Той често влиза и в спорове със съдиите, а вече на няколко пъти е получавал и глоби, и наказания от АТР.

Кириос уточнява, че му е било необходимо да бъде удовлетворен извън корта, за да се чувства добре и на него.

"Знам, че съм голям късметлия да мога да пътувам по света и да играя тенис. Тази година имаше някои неща, които не бяха лесни за мен, но съм сигурен, че всичко ще е наред следващата година."

Кириос стигна до рекордното си 13-о място през 2016-а, но в момента е №38, тъй като през този сезон пропусна много турнири заради контузии.

"Искам да избирам правилните турнири и когато играя тези турнири, искам да давам всичко от себе си. Ще работя с моя екип", допълни Кириос.