Капитанът на Отбор Свят Джон Макенроу се закани, че следващата година неговият тим ще триумфира в надпреварата Лейвър Къп, след като вчера Европа спечели битката в Чикаго. Победите на Роджър Федерер и Александър Зверев над Джон Иснър и Кевин Андерсън позволиха на Отбор Европа да запази трофея, който спечели преди година в първото издание на турнира в Прага.

"В четири мача имахме мачболи, преди да загубим. Имахме страхотен шанс да спечелим, въпреки че те разполагат с двама от най-великите играчи в историята и други страхотни тенисисти. Борихме се здраво и наистина мислих, че ще спечелим. Имахме изключителна липса на късмет и можеше и да спечелим. Много съм горд от тези момчета, страхотно е да си капитан на Отбор Свят. Имаме страхотна задружност в тима и, мамка му, догодина ще спечелим този трофей", закани се Макенроу на пресконференцията след края на надпреварата.

След 12 месеца Европа отново ще е домакин на атрактивната отборна надпревара, която ще се проведе в Женева. Капитанът на Европа Бьорн Борг отговори категорично на заканата на големия си съперник. "Догодина в Женева те няма как да вземат тази купа от нас. Ще запазим този трофей, повярвайте ми", каза носителят на 11 титли от Големия шлем. /БГНЕС