Осминафиналният двубой на Григор Димитров от ATP Masters 1000 турнира в Торонто срещу младия американец Франсис Тиафо ще бъде предаван пряко в ефира на MAX Sport 1, както и като pay-per-view на платформата Live.A1.bg.

Двубоят е първи в програмата на Централния корт в канадския град и ако времето позволи, ще започне около 18:00 часа българско време.

Това ще е първи сблъсък между Димитров и Тиафо. За да достигне до този мач българинът се справи със съпротивата на испанския ветеран Фернандо Вердаско във втория кръг. От своя страна Тиафо достигна осминафиналите след успех в първия кръг над италианеца Марко Чекинато, а във втория кръг надделя с 2:1 сета над местната звезда Милош Раонич.

Ако се справи с успех с Тиафо, първата ни ракета ще се изправи на четвъртфиналите срещу победителя от двубоя между Кевин Андерсън (Южна Африка) и Иля Ивашка (Беларус).

Напред в турнира продължават и основните фаворити за титлата Рафаел Надал, Новак Джокович и Саша Зверев, който защитава титлата си от миналия сезон.