Фелисиано Лопес бе много емоционален по време на награждаването след големия триумф на турнира в Куинс.

Испанецът трябваше да спасява мачбол срещу Марин Чилич, за да стигне до успеха на турнира, който сам определи като любим. 3 години по-рано Лопес записа болезнена загуба във финала срещу Григор Димитров, когато имаше мачбол, но в крайна сметка загуби.

Фелисиано Лопес спаси мачбол и изпълни мечтата си за титла в Куинс

По време на интервюто си след мача с Чилич, ветеранът бе върнат към въпросния двубой с българина и призна, че той постоянно е бил в съзнанието му.

„Не мога да извадя този мач от главата си, беше много трудно. Но в крайна сметка успях да овладея нервите си и най-накрая да го направя. В тайбрека на третия сет след пропуснатите няколко шанса помислих, че ще загубя”, сподели Лопес. „Благодаря ви, че сте тук, подкрепяте ме всяка година, невероятно е да играя тук.”

„Може би да, трудно е за повярване, че на 35 години играя най-добрия си тенис, но това правя. Искам да благодаря на целия ми отбор, на физиотерапевта ми, на Марк, моят най-добър приятел и партньор на двойки и на Рик, откакто работим заедно имаме много успехи и искам да продължим по същия начин.”

„Няма по-добра подготовка преди Уимбълдън от това да спечелиш тук. След седмица ще бъда на Уимбълдън, чувството е невероятно”, допълни испанецът.