Фелисиано Лопес е новият шампион на турнира в Куинс! 35-годишният испанец постигна мечтата си и записа името си сред шампионите на най-големия турнир на трева след Уимбълдън.

В големия сблъсък за трофея, предложил феноменален тенис на Централния корт на „Куинс Клъб”, Лопес постигна обрат над Марин Чилич с 4:6, 7:6(2), 7:6(8) в двубой, продължил над 2 часа и половина. Испанецът дори трябваше да отразява мачбол в тайбрека на третия сет, но се справи отлично и в крайна сметка стигна до най-големия трофей в кариерата си.

Така Лопес взе своя голям реванш за 2014 година, когато във финала загуби от Григор Димитров след друг невероятен мач в три тайбрек сета, в който пропусна мачбол.

Ветеранът за пореден път показа, че на трева е един от най-добрите тенисисти в света като през седмицата отстрани големи тенисисти като Стан Вавринка, Томаш Бердих и Григор Димитров.

Финалът предложи много качествен тенис, а единственият пробив в двубоя дойде в 10-ия гейм на първия сет и донесе успеха в него за Чилич.

Във втората част хърватинът имаше два брейкбола в първия сервис гейм на съперника, но Лопес се справи с трудната ситуация. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който 35-годишният тенисист бе перфектен и със 7:2 вкара мача в решителна трета част.

В нея отново сервиращите имаха пълна доминация и в крайна сметка тайбрек трябваше да реши кой да бъде шампион. И в него сервиращите печелеха своите точки, а при 6:5 Чилич първи стигна до мачбол. Последваха обаче две точки за испанеца и мачбол за него. Мощният хърватин го отрази, но след това допусна първи минипробив, което значеше, че Лопес ще има мачбол на собствен сервис. В него обаче съперникът му действа смело и отново отрази опасността. От третия път обаче Лопес най-сетне постигна мечтата си и триумфира като шампион в Куинс клъб.

Лопес: Не можех да извадя загубата от Григор от главата си