Олимпийският шампион и номер 1 в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) ще започне борбата си за първа титла от Откритото първенство на САЩ по тенис срещу квалификант, стана ясно след тегления днес жребий.

Испанецът, който в понеделник измести от върха Роджър Федерер за пръв път от четири години и половина, може да спечели трета титла от турнир от Големия Шлем след Ролан Гарос и Уимбълдън.

В четвъртия кръг Надал ще се изправи срещи 14-я поставен Иво Карлович (Хърватия), а на четвъртфинал евентуален негов съперник ще бъде номер 7 Давид Налбандян (Аржентина).

Номер 2 в схемата Роджър Федерер (Швейцария) ще се изправи в първия си мач срещу 114-я в света Максимо Гонсалес от Аржентина. На полуфиналите негов евентуален съперник може да бъде номер 3 Новак Джокович (Сърбия). Срещата ще бъде повторение на миналогодишния финал. В първия кръг Джокович, който спечели Откритото първенство на Австралия в началото на годината, ще срещне Арно Клеман (Франция).

При жените номер 1 в света и първа в схемата започва срещу Вера Душевина (Русия). На четвъртфиналите нейна съперничка може да бъде сребърната медалистка от олимпийския игри в Пекин Динара Сафина (Русия).

На полуфиналите Иванович може да се срещне с една от сестрите Уилямс, които ще се срещнат на четвърфиналите. Двете американки играха на финала на Уимбълдън, където спечели Винъс.

Номер 2 в света Йелена Янкович (Сърбия) в първия кръг ще срещне Коко Вандевеге (САЩ).

Олимпийската шампионка и номер 5 в схемата Елена Дементиева (Русия) има лесен жребий като на четвъртфиналите може да играе срещу сънародничката си и номер 3 Светлана Кузнецова.

Миналогодишната шампионка Жюстин Енен (Белгия) и Мария Шарапова (Русия) няма да участват в турнира. Енен се отказа от тениса, докато рускинята е с контузия на рамото.