Чешкият тенисист Иван Лендъл безспорно остави името си в историята на световния тенис. Лендъл бе считан за един от най-добрите тенисисти на всички времена, но успехите му като треньор също са забележителни. Припомняме, че точно Лендъл изведе Анди Мъри до световен №1.

Сега чехът говори за своите идоли в играта, като сподели, че битката между Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал ще става все по-люта.

„Определено имам своите идоли в тениса, но на един човек се възхищавах истински. Това беше Род Лейвър. Той е истинско вдъхновение за мен с всичко, което е постигнал. Това е моят идол и винаги ще бъде така. Ако трябва да говоря за тениса днес, определено изпъкват 3 имена, Роджър, Новак и Рафа, не казвам нищо ново. Трудно ми е да определя кой е най-добрият, защото и тримата са велики шампиони. Все пак моето мнение е, че този, който има най-много титли от шлема, той трябва да бъде най-добрият. Засега това е Роджър, но Рафа и Ноле са много близо до него. Федерер е с 20 титли от Големия шлем, Рафа има 19, а Новак 17. Битката тепърва ще става все по-оспорвана“, каза 60-годишният Лендъл.

 

Автор: Делян Калинков