Жулиен Бенето продължава да изумява всички тенис фенове и да взима скалп след скалп на Мастърса в Париж! В мач от четвъртфиналите последният останал представител на домакините отстрани световния №5 Марин Чилич след поредния си голям мач - 7:6(5), 7:5.

По този начин на 35 години Бенето се класира за едва втория си полуфинал на Мастърс турнир след Синсинати 2014.

Играещият с покана от организаторите тенисист победи последователно Денис Шаповалов, Жо-Вилфрид Цонга и Давид Гофен, за да се стигне и до успеха над третия в схемата Чилич. Вдъхновен от публиката в зала "Берси" Бенето, за когото това е последно участие в турнира, изигра още един великолепен двубой, в който се възползва от колебанията в играта на съперника.

В първия сет двамата си размениха по два пробива, а в тайбрека Бенето бе по-солиден и заслужено стигна до преднината. Втората част започна с пробив в негова полза, но Чилич не се отказа и върна брейка. Само че при 6:5 Бенето стигна до два мачбола и вторият бе реализиран.

Така ветеранът, който ще сложи край на кариерата си през 2018, се класира за полуфинал, където ще срещне Фернандо Вердаско или Джак Сок. Бенето продължава да мечтае и за първа изобщо АТП титла след 10 загубени финала. Марин Чилич пък се насочва към Лондон, където ще участва на Мастърса на осемте най-добри.