Българинът Димитър Кутровски се класира за втория кръг на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" в канадския град Дрюмондвил с награден фонд 50 хиляди долара и гостоприемство. Кутровски победи на старта поставения под номер 6 Рубен Бемелманс (Белгия) със 7:5, 0:6, 6:2 след 86 минути игра.

27-годишният софиянец заработи 860 долара и 8 точки за класацията на АТП за успеха си срещу 133-ия в света Бемелманс. "Изключително съм щастлив, че успях да измъкна победата днес, след като в предишните няколко седмици не постигнах желаните резултати. След някои настройки и подобрения в играта ми успях да отстраня Рубен Бемелманс със 7-5 0-6 6-2. Сега ще почивам във вторник, а в сряда ще играя на сингъл и на двойки", коментира 327-ият в света Кутровски във "Фейсбук".

За място на четвъртфиналите той ще се изправи срещу аржентинеца Марко Трунгелити. 25-годишният Трунгелити е 218-и в световната ранглиста. Двамата не са се срещали досега. На двойки Кутровски и Гонсало Ескобар (Еквадор) стартират срещу участващия с "уайлд кард" представители на домакините Павел Крайник и Томи Милников./БТА