Димитър Кутровски достигна до четвъртфиналите на турнира от сериите "Фючърс" в Литъл Рок, САЩ (15 000$), след като спечели два мача в един ден.

Жребият отреди националът ни за Купа Дейвис да започне срещу друг българин – 34-годишния Борис Никола Бакалов, който успешно премина през квалификациите.

Бакалов спечели първите си два сервис гейма, но взе само един от последвалите 9, за да може Кутровски да поведе с 6-2 и 3-1. В този момент обаче Димитър допусна връщане на пробива и позволи да се достигане до тайбрек. В него Бакалов показа по-голяма концентрация и остави развръзката за последната част след 7-4 точки в своя полза.

В решителния сет Кутровски рязко повиши новото си на игра и не остави много шансове на съперника си, надигравайки го с 6-2, 6-7(4), 6-0.

Скоро след това Димитър отново излезе на корта, като този път два сета му бяха достатъчни, за да пречупи съпротивата на друг квалификант - венецуелеца Хесус Бандрес с 6-4, 6-4. За място на полуфиналите Кутровски ще играе срещу 4-я в схемата представител на Барбадос Дариан Кинг, от когото загуби по-рано през тази година на "Чаланджър"-а в Мауи – 7-5, 6-7(6), 1-6. /БГНЕС