Себастиан Корда е една от големите надежди на американския тенис. Младокът играе все по-добре, а специалистите му предричат бляскаво бъдеще. Според редица анализатори, синът на бившия световен номер 2, Петер Корда, има всички шансове да достигне до топ 10  през следващите години. Американският талант обаче не бърза и не иска да се натоварва с излишни очаквания. Той желае да върви стъпка по стъпка, като заяви, че до края на годината целта му  е  да пробие в топ 20 на световния тенис.
 
„Зная, че ранглистата е много важна и се старая постоянно да се изкачвам нагоре. Това със сигурност ми помага да се чувствам по-уверен, защото е чудесно да виждаш своя прогрес. Аз определено доста израснах през последните години и мисля, че показвам добро развитие. Няма да бързам с големи думи и обещания и прекрасно знам, че мнозина ме определят за една от големите надежди на американския тенис. Ще вървя крачка по крачка без да се натоварвам излишно с конкретни очаквания. Когато играеш спокойно и вярваш в себе си, резултатите винаги идват. 
 
Важно е да се наслаждаваш на това, което правиш и аз го правя. До края на годината ще направя всичко възможно да вляза в топ 20 на света, а след това вече ще видим. Ще си поставям краткосрочни цели, които просто ще опитам да следвам, а с времето може да успея да се превърна в един от най-добрите“, завърши Корда.