Днес по обяд нашият тенисист Григор Димитров се изправя пред първото си голямо препятствие през сезона. В четвъртфиналите на турнира в Бризбейн българинът има за съперник най-успешният играч за всички времена Роджър Федерер. Четвъртият сблъсък помежду им ще започне не по-рано от 11 часа наше време, тъй като срещата е четвърта поред на „Пат Рафтър Арина“.

Проследете развитието на звездния сблъсък с Gong.bg!

Дотук хасковлията загатна, че проблемите от миналия сезон няма да го преследват през 2016 година, като стартира с две чудесни победи. В първия си мач той надигра Жил Симон с 2:0 сета, а след това срещу Виктор Троицки на 1/8-финалите сътвори чудесен обрат благодарение на своите непоколебимост и борба.

Сега обаче Димитров трябва да докаже дали може да направи и следващата стъпка, като надиграе своя кумир на австралийска земя. Двамата застават един срещу почти след година пауза – през 2015-а пътищата им отново се пресякоха, само че тогава дуелът беше за място във финала.

Григор все още чака своята първа победа срещу швейцарския маестро, който дотук е безапелационен срещу него. Хасковлията не е успявал да спечели дори сет в изминалите три двубоя, като любопитното е, че нито един от тях не е на ниво Голям Шлем. Освен миналогодишния мач в Бризбейн, Гришо е излизал срещу Федерер единствено в родния му Базел – през 2013 и 2014 година.