Ник Кириос продължава с прекрасното си представяне в Акапулко, където вече е на финал след успех над поредното голямо име.

След като в предишните два дни победи Рафаел Надал и Стан Вавринка, на полуфиналите австралиецът се справи и с гиганта Джон Иснър, за да си осигури двубой за трофея срещу Александър Зверев.

И в този двубой Кириос мина през три сета като няколко решителни точки в края на мача решиха всичко. 

Съвсем очаквано двубоят бе доминиран от прекрасно сервиращите тенисисти. В първите два сета сценарият бе еднакъв като неизменно единственият пробив идваше в самия край. Кириос нанесе първия удар за 6:5 в първия сет, след което затвори частта на свой сервис. Във втората част пък Иснър стигна до единствения си пробив в 12-ия гейм за 7:5.

В решителната част двамата играеха още по-добре на сервис и след като нямаше никакви точки за пробив, закономерно се стигна до тайбрек. В него Кириос взе ранен аванс, който бе заличен набързо от американеца. Все пак австралиецът първи достигна до мачбол. В крайна сметка му бяха необходими три, но накрая отново той триумфира с успеха, макар че в хода на мача съперникът му да направи общо три точки повече.

След разочароващата си 2018-а година Кириос се бе смъкнал до 72-ата позиция в света. С достигането до финала обаче той ще направи скок от около 30 позиции и със сигурност ще се завърне в топ 50. При титла пък ще бъде в подножието на топ 30.

Финалът Кириос-Зверев ще бъде седми мач от съперничеството между двете млади звезди като до момента статистиката е 3:3 победи.