Рафаел Надал не бе никак щастлив от поведението на съперника след драматичната си загуба в три сета от Ник Кириос в мач от втория кръг на турнира в Акапулко.

Испанецът спечели първия сет, а във втория и третия пропусна общо 9 шанса за пробив. В решителния тайбрек той водеше с 6:3 и имаше 3 мачбола, но и тук Кириос направи невероятен обрат за крайния успех.

В хода на мача напрежението между двамата се увеличаваше постоянно. В първия сет австралиецът отново показа част от честото си несериозно отношение на корта. В последствие той заигра по-качествено, но проблемът между двамата бе в различното време, отнемащо им да застанат на сервис.

Бързата подготовка на Кириос преди сервис на няколко пъти накара Надал да помоли за малко повече време. Това пък в тайбрека на третия сет доведе до гореща дискусия на Кириос със съдията на стола и хладен поглед от световния №2. 

В друга ситуация австралиецът реши да се възползва от позицията на Надал на ретур, която е далеч от основната линия. Затова той пусна сервис с удар отдолу, което се счита за неуважително в тениса.

Хладното ръкостискане между двамата след двубоя също говореше за хладните им отношения, а Надал не спести критиките си и на пресконференцията.

"Той е играч с огромен талант, който може да печели титли от Големия шлем и да се бори за №1 в ранглистата. Само че му липсва уважение към публиката, към съперника и към самия себе си."