Ник Кириос бе на върха на щастието след невероятния успех над Рафа Надал, дошъл след обрат в сетовете и три спасени мачбола. Той призна, че никога няма да забрави този успех и отличи характера, който е демонстрирал, справяйки се с редица проблеми като хранително натравяне и болки в коляното.

"Обичам да играя в големите мачове. Това е една от най-добрите атмосфери, при които съм играл. Виждаше се, че публиката се наслаждава на всяка минута от мача. Затова играем. Да дойда в Акапулко, на Централния корт, пред пълни трибуни. В нито един момент не мълчаха. Скандираха името на Рафа, скандираха моето име. Няма никога да забравя този мач", заяви австралиецът.

Кириос обясни и ситуацията между първия и втория сет, когато имаше консултация с лекаря и му каза, че е болен и най-вероятно ще прекрати участието си в мача, ако продължава да му е лошо.

"Събудих се днес и имах хранително натравяне. Физиотерапевтът ми даде таблети и това помогна малко, но се чувствах леко замаян. Трябваше и да се справям с контузия на коляното. Преди мача не бях сигурен, дали ще изляза. Бях под душа половин час преди да играя и се чувствах средно. Но колкото повече навлизах в мача, адреналинът изигра роля. Много се гордея как преодолях няколко неща тази вечер и с начина, по който се състезавах."

"За мен е от огромно значение. Страдах много тази година, така че да успея да играя по този начин срещу №1 в схемата е много специално. Нивото на тениса, който играх днес е добър тест за мен и начина, по който се борих, дадох всичко от себе си...дава ми огромна увереност."

Кириос коментира и думите на Надал, който на пресконференцията си заяви, че на Кириос му липсва уважение към публиката, съперника и самия него. 23-годишният тенисист обаче не се трогна от думите на испанеца.

"Той не знае нищо за това, през което съм минал. Не знае нищо за мен, така че изобщо не мисля да го слушам. Аз така играя тенис. Рафа пък се бави между точките. Има си правила, аз не коментирам играта му."