Съперникът на Григор Димитров на финала на Мастърса в Синсинати Ник Кириос оцени шансовете си за успех срещу българина тази вечер:

„Това че съм за пръв път на финал на Мастърс 1000 не ме превъзбужда прекалено. За мен това е един мач. Ще изляза на корта с идеята да бъда конкурентноспособен, да сервирам добре, да играя добре и да бъда агресивен. А каквото трябва да се случи, ще се случи“, сподели австралиецът.

Григор срещу екстравагантен съперник на финала

Както Кириос, така и Димитров спечелиха своите полуфинални срещи в два сета, завършили с тайбрек.

„Смятам, че в тайбрека предимство има тенисистът, който сервира по-добре. Макар че в първия полуфинал /б.р. Димитров – Иснър/, не беше така. Чувствам се добре в подобни решителни моменти и знам, че ако сервирам добре, имам нелоши шансове да спечеля“, добави Кириос.

Тайбрек, тайбрек и финал за Гришо!

„Срещу Ферер в полуфинала не играх най-добрия си тенис. Не сервирах по най-добрия начин, но бях по-добър от него в двата тайбрека. Той изпращаше топката доста ниско за мен. Аз съм висок, а топката не идваше на нивото на раменете ми, когато би била най-удобна за отиграване. Все пак съм доволен, че спечелих, без да съм показал най-добрия си тенис“, завърши съперникът на Григор.