Кевин Андерсън изживя невероятна седмица в Нюпорт. Преди началото на турнира, Кевин бе с баланс от 5 победи и 6 поражения през сезона дотук. 

В Съединените щати обаче южноафриканецът изигра страхотни двубои и успя да спечели първата си титла от 2019 година насам. 35-годишният тенисист получи уайлд кард за състезанието, а при връчването на трофея ветеранът не пропусна възможността да благодари на организаторите за получения шанс. 

От днес бившият номер 5 скочи с цели 39 места в световната ранглиста, като след титлата си в Нюпорт 203-сантиметровият тенисист вече заема 74-о място. 

Финалистът от Уимбълдън 2018 изрази надежда, че този трофей е само началото на голямото завръщане за него. 

"През последните години страдах от различни контузии и изостанах много. Трябва да призная, че ми беше трудно да приема факта, че бях извън топ 100 толкова дълго време. През тази седмица доказах на себе си, че още мога да играя и да печеля значими трофеи. Искам да благодаря на организаторите на надпреварата в Нюпорт, които ми дадоха уайлд кард и се радвам, че успях да използвам възможността по най-добрия начин", коментира той. 

"Пределно мотивиран съм тази титла да е само началото на моето завръщане. След подобни емоции вярвам, че ме очакват още по-хубави неща. Мисля, че ще заиграя още по-освободено и няма от какво да се притеснявам, след като на 35 успях да завоювам титла от ATP. Трябва да продължа с победите и да направя всичко възможно колкото се може по-бързо отново да се завърна в световния елит, това е моята цел“, добави щастливият Андерсън.