Южноафриканецът Кевин Андерсън спечели титлата от турнира на трева в американския град Нюпорт от сериите ATP 250 с награден фонд от 535 хиляди долара.

Във финала участващият с "уайлд кард" Андерсън победи представителя на домакините Дженсън Бруксби със 7:6(8), 6:4 за 2 часа и 11 минути игра.

За 35-годишния Андерсън това е първа титла от турнира в Пуне през 2019 година, като през последните два сезона 204-сантиметровият тенисист трябваше да се пребори със серия от контузии.

Истински маратон се оказа първият сет на мача, който продължи 78 минути. В него нито един от двамата играчи не успя да направи пробив, а Андерсън трябваше да спаси два сетбола в тайбрека, преди сам от втората си възможност да го спечели с 10:8 точки.

Южноафриканецът, който с победата си ще се изкачи от 113-о до 74-то място, направи пробив още в първия гейм на втория сет и до края не позволи на Бруксби да го върне. За това помогна и отличният му сервис, който му донесе цели 16 аса в хода на срещата.

За 20-годишния Бруксби остава утехата, че успя да достигне до финала при първото си участие в основна схема на турнир от веригата на ATP.