Финалистът от тазгодишния Уимбълдън Кевин Андерсън постигна най-изразителната победа в тазгодишното издание на финалния АТР-турнир в Лондон. Южноафриканецът се разправи брутално с Кей Нишикори и му даде един-едничък гейм!

Японецът, който в първия си мач беше повече от солиден и не остави шансове на легендата Роджър Федерер, в тази битка беше бледа сянка на самия себе си. И в края на мача се бореше единствено да не си тръгне с "двоен геврек" и все пак взе един гейм за честта си. 

В първия сет Андерсън беше просто безпощаден на свой сервис. Той даде само три точки на Нишикори на свое подаване в тази част! В същото време азиатецът имаше много затруднения на сервиса си и въпреки че спаси куп брейкболи, на три пъти изпусна геймовете си и трябваше да се оттегли при 0:6. 

Вторият сет не беше много по-различен. В него този път сервис-машината Андерсън даде цели пет точки на съперника си, но нито една не беше решаваща. В същото време Нишикори отново загуби първите си два сервис-гейма и при 0:5 сервираше просто да запише някакъв актив от мача. 

Все пак той взе този гейм, но в следващия капитулира безславно, след като южноафриканецът превърна в точка още първия си мачбол. Така Андерсън продължава с две победи от две мача и е уверено на върха в класирането в групата. А дали ще се класира още след този кръг, може да стане ясно след мача между Роджър Федерер и Доминик Тийм.