Водачът в схемата Каспър Рууд започна с победа участието си на турнира на твърда настилка от сериите АТП 250 в Сеул, Република Корея.

В среща от втория кръг норвежецът се справи с чилийския квалификант Николас Хари с 6:2, 3:6, 6:3 за час и 49 минути игра. Срещата започна много добре за Рууд, който е втори в световната ранглиста. Норвежецът поведе с 4:0 гейма в първия сет и изглеждаше, че няма да има затруднения да затвори мача скоростно. Във втория сет обаче Хари вкара 86 процента от първите си сервиси и наниза осем аса, което му позволи да бъде почти безпогрешен в сервис геймовете си.

Чилиецът реализира и пробив за 3:1 гейма и това му позволи да прати мача в решителен трети сет.

В него обаче Хари не успя да задържи високото ниво на играта си от втория сет и Рууд наказа това. Норвежецът направи пробив за 4:2 и така си осигури място на четвъртфиналите. 

В следващата фаза Рууд ще срещне японеца Йошихито Нишиока, който победи с 6:2, 6:4 сънародника си Таро Даниел.

Успехът над Хари гарантира и на теория класирането на Рууд за Финалния турнира на АТП в Торино. За норвежеца това ще бъде второ поредно участие в надпреварата, която ще се проведе между 13-ти и 20-ти ноември. Билети за нея вече имаха испанците Рафаел Надал и Карлос Алкарас, което оставя още пет места за попълване.

С победа в турнира в Сеул започна и поставеният под номер 2 в схемата Камерън Нори. Британецът спечели с 6:2, 6:2 срещу японеца Каичи Учида за едва 63 минути и за място на полуфиналите ще спори с американеца Дженсън Бруксби, който победи с 6:3, 6:4 представителя на домакините от Република Корея Суну Куон.

Наградният фонд на турнира в Сеул, който се провежда за пръв път, е 1 117 930 щатски долара.