За Кристофър Юбанкс определено сега предстои по-тежката задача. Американецът впечатли на отминалия „Уимбълдън“, достигна до четвъртфиналите и показа страхотни неща, но за 27-годишния тенисист, тепърва предстоят трудните предизвикателства, като още през тази седмица, той ще участва на турнира в Атланта.

Представителят на Съединените Щати е поставен под номер 5 в надпреварата и със сигурност очакванията към Юбанкс вече са още по-големи. Сега, тенисистът сподели от кого черпи вдъхновение и заяви, че се надява да продължи с добрите си резултати.

30 снимки

„Не е лесно постоянно да си в светлината на прожекторите и хората да те забелязват. След Уимбълдън при мен някои неща се промениха и виждам, че вече специалисти, анализатори и фенове ми отделят доста повече внимание. Надявам се да успея да се справя със следващите предизвикателства пред мен, тъй като определено предстоят важни турнири, а повечето от тях са в Сащ. Още в Атланта искам да зарадвам своите сънародници с добро представяне, но ще видим докъде ще стигна. От съществено значение е да остана постоянен и да започна да печеля редовно, ако наистина желая да продължа с развитието си. През годините много личности са ме вдъхновявали, и няма как да не спомена някои имена. Говорили сме няколко пъти със Серена Уилямс, Наоми Осака и Кори Гоф. И от трите има какво да научиш, защото те са велики шампионки и могат да ти дадат безценни съвети. Доста хора едва ли не обвиняват Гоф, че все още няма титла от шлема, че понякога е непостоянна и губи рано в някои турнири, но тя е толкова млада и целият път е пред нея. За мен е само въпрос на време Кори да триумфира с трофей от големия шлем. Истината е, че страшно много неща зависят от мен, вече споделих, че Уимбълдън бе едно великолепно приключение, но за да продължа напред и да се изкачвам в ранглистата, трябва  непрекъснато да подобрявам играта си и да се науча да се изправям срещу всеки един, без значение кой е от другата страна“, каза Юбанкс.