Младият американец Себастиан Корда започва да прави все по-силно впечатление. 20-годишният младеж, който е син на бившия №2 в света Петер Корда, играе зрелищен и красив тенис и остава учудващо спокоен в много напечени ситуации на корта. Точно това спокойствие и зрялост, в съвкупност със страхотната му игра изпратиха младока на четвъртфиналите в Маями, който за него е първи от сериите "Мастърс". В спор за място на полуфиналите Себастиан Корда ще се изправи срещу Андрей  Рубльов.  
 
Осминафиналистът от „Ролан Гарос 2020, признава, че изживява едни от най-добрите моменти в своята кариера и се зарече да запази своята скромност и спокойствие.
 
„Много хора се чудят как на 20 години играя по такъв начин и успявам да запазя спокойствие и в най-трудните моменти. Не е толкова сложно, просто аз съм спокоен човек и върша работата си. Запазвам концентрация и преследвам целта, без да спирам. Не смятам да се променям, това, което ми се случва сега е много специално за мен и желая единствено да продължа с доброто си представяне. Не мисля за ранглиста, за титли и успехи, единствено работя упорито, а останалото идва само. Каквото и да стане, винаги ще остана спокоен, защото, за да успяваш в каквото и да е, на първо място е много важно да контролираш себе си и всичко в теб. 
 
Радвам се, че хората ме определят като скромен и приятен човек и желая да остана такъв винаги. Много тенисисти вече играят до 40-годишна възраст, така че имам достатъчно време пред себе си. Не бързам, важно е да бъда здрав и да следвам пътя си. Да съм част от четвъртфиналите в Маями е нещо прекрасно и изключително значимо, още по-хубавото е, че и семейството ми е тук и  те успяват да ме гледат. Дължа страшно много на родителите си, те ме направиха това, което съм, а вече от мен зависи да вървя стъпка по стъпка и да се развивам в правилната посока“, заяви Корда.