Томи Хаас се класира за финала на турнира в Мюнхен, след като на полуфинала победи Иван Додиг с 6:4, 6:3. По този начин ветеранът се класира за втория си финал на турнира, а първият му бе през далечната 2000 година, когато губи в спора за титлата от аржентинеца Франко Скилари.

“Малка лудост е, че отново съм на финал. Не мисля, че все още напълно осъзнавам какво постигнах. 13 години са доста дълго време и според мен е впечатляващо да постигнеш нещо подобно. Иска ми се сега да направя крачка напред и да спечеля титлата. В момента това е най-голямата ми цел”, коментира Хаас, цитиран от сайта на АТР.

На финала 35-годишният Хаас ще се изправи срещу сънародника си Филип Колшрайбер, който е шампион от миналата година. Колшрайбер победи във втория полуфинал друг свой сънародник – Даниел Брандс след трисетора битка, завършила с резултат 6:7 (4), 6:3, 7:6 (5).

„Това, че на финала има двама германци, е страхотна новина за нашия тенис. През миналата година играхме доста добре на турнирите, които се провеждаха в Германия и сега отново ще имаме изцяло немски финал, което мисля, че е отлична новина за феновете”, сподели по този повод Хаас.