Испания излезе напред в резултата във финалния мач за неофициално световно отборно първенство за мъже - Купа Дейвис, след като спечели мача на двойки. Така резултатът от мача между Испания и Аржентина вече е 2-1 в полза на испанските тенисисти.

Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско спечелиха с 5:7, 7:5, 7:6 (7:5), 6:3 срещу Агустин Калери и Давид Налбандян, който замени заявения предварително за мача на двойки Агустин Калери.

В драматичния трети сет днес аржентинците поведоха с 5:1, но испанската двойка успя да стигне до равенство и да заведе мача в тайбрек, който в крайна сметка се оказа щастлив за тях. В тайбрека аржентинците също поведоха с 5:1, но загубиха концентрация. Грешка направи Калери, който се повлия от шум от трибуните и не направи най-добрия сервис, откъдето тръгна и обратът.

Така крайната победа ще стане известна след последните сингли, които ще се играят в неделя. След съботния мач аржентинците се оказаха в доста сложно положение.

20-годишният Хуан-Мартин Дел Потро, девети в световната ранглиста и най-голяма надежда на отбора, ще трябва да играе в първия мач в неделя срещу Давид Ферер, но е с контузия. След мача с Фелисиано Лопес в петък, той се оплака от болки в десния крак и остава под въпрос.

Ако се стигне и до пети мач, в него един срещу друг ще се изправят Давид Налбандян и Фелисиано Лопес.