Отборите на Испания и Аржентина започнаха с убедителни победи с по 3:0 участието си на първия за годината турнир по тенис ATP Cup, който се провежда в австралийските градове Пърт, Бризбън и Сидни.
 
В среща от група "А" тимът на Испания, който игра финал и полуфинал в първите две издания на надпреварата, се наложи с 3:0 над Чили. Пабло Кареньо-Буста даде преднина на испанците с успех с 6:4, 7:6(4) над Алехандро Табило, а след това Роберто Баутиста-Агут прегази Кристиан Гарин с 6:0, 6:3. Мачът на двойки бе най-равностоен от трите сблъсъка, но испанците Алехандро Давидович Фокина и Педро Мартинес се справиха със 7:6(3), 4:6, 10:7 с Марсело Томас Бариос и Алехандро Табило.
 
В група "D" Аржентина нямаше затруднения за 3:0 срещу Грузия. Федерико Делбонис победи с 6:1, 6:2 за 66 минути намиращия се на 571-во място в ранглистата Александре Метревели, докато с абсолютно същия резултат Диего Шварцман победи Николоз Басилашвили. На двойки Максимо Гонсалес и Андрес Молтени спечелиха с 6:1, 6:2 срещу Саба Пурцеладзе и Зура Ткемаладзе.