Отборът на Испания се класира за финала на АТП Къп в Сидни, след като победи Полша в първия полуфинален сблъсък от отборната надпревара. Поляците, които спечелиха и трите си двубоя в груповата фаза, получиха тежък удар снощи, след като втората им ракета Камил Майжак, който записа три победи на сингъл, даде положителна проба за Covid-19. Поради това вместо него за първия мач на сингъл срещу Пабло Кареньо Буста днес излезе Ян Желински, за когото това бе първи мач на ниво АТП в кариерата му. Разликата в класата и опита си каза думата и Кареньо Буста се наложи с 6-2, 6-1, за да донесе точка на Испания.

В сблъсъка на първите ракети се срещнаха двама непобедени в Синди до този момент тенисисти - Роберто Баутиста Агут и Хуберт Хуркач. След оспорвана битка опитният Баутиста Агут надделя със 7-6(6), 2-6, 7-6(5) за два часа и 44 минути игра.

За Испания това е втори финал в АТП Къп след загубата от Сърбия в дебютното издание на турнира през 2020 година. В другия полуфинал утре миналогодишните шампиони Русия ще се изправят срещу Канада. Финалът на АТП Къп е в неделя.