Испанецът Роберто Карбайес Баена спечели титлата на турнира по тенис на клей в Маракеш (Мароко) от сериите АТП 250 с награден фонд 562 815 евро.

30-годишният Баена направи обрат и победи на финала Александър Мюлер (Франция) с 4:6, 7:6(3), 6:2 за 3:20 часа на корта.

Испанецът игра на финал на АТП за втори път в кариерата си и завоюва втори трофей след този в Кито (Еквадор) през 2018-а година. Баена вече има 11 победи в 14 мача в Маракеш, като игра на полуфиналите през 2014-а като квалификант и на четвъртфиналите през миналия сезон.  

Мюлер направи един пробив в седмия гейм по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част Баена пропиля аванс от 4:2, но спечели тайбрека със 7:3 и изравни резултата. В третия сет испанецът доминираше, взе подаването на съперника си два пъти и затвори двубоя с първия си мачбол.

"Толкова съм уморен, но съм много, много щастлив. Беше изключително труден мач. Опитах се да се боря за всяка точка. Не знам какво да кажа. Толкова съм щастлив", заяви Баена след успеха.

Автор: Ива Кръстева/БТА