Поставеният под номер 1 Доминик Тийм (Австрия) не скри разочарованието си от ранното отпадане от турнира в София с награден фонд 540310 евро.

Осмият в световната ранглиста Тийм не успя да реализира пробив и загуби от 87-ия в света Николоз Басилашвили (Грузия) с 4:6, 4:6 в първия си мач в "Арена Армеец".

Сензацията на Sofia Open е факт!

"Той игра много бързо, беше доста агресивен. Кортът го позволява, защото също е много бърз. Аз въобще не успях да вляза в ритъм. Не успях да настроя ретура ми. Получих първите си възможности за пробив едва в последния гейм на мача. Нямам физически проблеми. Може би не съм във формата, в която бях миналата година, но все пак се чувствам добре. В края на мача бях малко разочарован, защото така и не успявах да стигна да шансове при неговото подаване", заяви Доминик Тийм. 

"В последния гейм получих три възможности да си върна пробива, но нямах и късмет, защото при едната от тях той вкара страхотен бекхенд по правата, който се приземи на линията. Наистина това беше много разочароващо и ми се отрази при последните разигравания", коментира Тийм.