Световният номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри заяви, че е пределно амбициран да спечели за първи път в своята кариера Откритото първенство на Австралия. Шотландецът има пет загубени финала в Мелбърн, като през тази година ще опита да подобри още повече представянето си в преследването на трофея от надпреварата.

„В миналото имах много силни изяви в Мелбърн, но така и не успях да спечеля титлата. Затова през тази година ще опитам да променя някои неща. Наистина харесвам условията там, винаги се наслаждавам на турнира и се надявам и сега да играя добре. Начинът по който завърших миналия сезон ми дава много увереност и определено ще опитам да запиша още по-силни резултати”, заяви Мъри, който разкри и какво му е коствало да покори върха в световната ранглиста.

„Да достигна до номер 1 ми отне общо взето цялата година. Буквално решаващ се оказа последният турнир, последният мача за годината, за да финиширам на първото място. Така че това определено бе много, много трудно начинание, което изискваше както много физически, така и психически сили”. /БГНЕС