Въпреки многобройните травми и различните контузии през годините, Гаел Монфис продължава да се състезава на най-високо ниво. През тази седмица нещата изглеждат добре за френския ветеран, като той вече е част от четвъртфиналите на турнира в Стокхолм. Монфис обаче може да се похвали с едно чудесно постижение, като французинът вече има най-много победи на твърди кортове.

Този рекорд стана факт, след като Гаел успя да се справи с австриеца Филип Мишолич в двубой от втория кръг на турнира в Стокхолм. С успеха си, Монфис вече има 356 победи на твърди кортове, най-много за френски тенисист в историята на този спорт.

Предишният рекорд се държеше от бившия номер 7, Ришар Гаске, който бе с 355 победи, но Монфис вече успя да задмине своя сънародник. По-късно днес, за бившия номер 6 предстои интересна битка в шведската столица. 37-годишният тенисист ще се изправи срещу Адриан Манарино в четвъртфинален двубой, а балансът между двамата е 4 на 2 победи в полза на Гаел Монфис. Последната среща между двамата опитни състезатели бе през ноември 2021 година на „мастърса“ в Париж, когато Монфис се наложи в 3 сета