Поставеният под номер 2 в основната схема Яник Синер се класира сравнително лесно за четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 250 на трева в нидерландския град Хертогенбош.

В мач от втория кръг италианецът спечели с 6:4, 6:2 срещу представителя на Казахстан Александър Бублик за точно 85 минути игра.

За Синер, за когото това бе първи мач в турнира, тъй като той почива в първия кръг, малко по-труден се оказа първият сет, в който Бублик поддържаше равенство до 3:3 гейма. В самия край на сета италианецът отрази и единствената възможност за пробив, която се откри пред съперника му в мача, след което от първия опит затвори сета с 6:4.

Във втория сет Синер продължи да води играта, поведе много бързо с 5:1 гейма и спокойно вече може да очаква следващия си съперник. Това ще бъде финландецът Емил Руусувуори, който в друга среща от втория кръг се наложи с 6:2, 6:7(6), 6:4 над французина Юго Юмбер за 2 часа и 37 минути игра.

Руусувуори можеше да приключи мача и много по-бързо, но пропиля аванс от 5:2 гейма във втория сет, за да го загуби с 6:8 точки в тайбрека. Финландецът обаче направи пробив още в първия гейм на третия сет, който в края направи разликата между него и Юмбер.

Изненадата на деня пък поднесе американецът Макензи МакДоналд, който отстрани поставения под номер 3 Борна Чорич от Хърватия след 6:4, 6:4 за 87 минути игра.

МакДоналд направи по един пробив в края на първия сет и един в средата на втория, които му позволиха да сломи съпротивата на Чорич. Американецът бе подпомогнат и от седемте двойни грешки на хърватина, а за целия мач Чорич стигна само до една възможност за пробив.

На четвъртфиналите МакДоналд ще играе с австралиеца Ринки Хиджиката, който спечели с 2:6, 7:5, 6:3 срещу Марк-Андреа Хюзлер от Швейцария. /БТА