Вчера, германецът Ян-Ленард Щруф поднесе голямата сензация на турнира в Хале, след като отстрани световния номер 2 Даниил Медведев. 

Щруф успя да стори това в два сета, а в отделните части се наложи със 7:6. 6:3.  Световният номер 45 определи този страхотен успех за него като най-големия в кариерата му досега и сподели, че силното представяне на Ролан Гарос е дало огромна доза увереност на неговия екип. 

"Това беше един чудесен мач за мен. Играх страхотно и успях да се противопоставя на един от най-добрите. Вярно е, че на Ролан Гарос победих Рубльов, но успехът ми срещу Медведев е най-големият в кариерата ми поне на този етап. Представянето ми във Франция и достигането до осминафиналите ми даде сериозна увереност, както на мен така и на щаба ми", коментира той. 

"Разбрахме, че работим в правилната посока и единственото ми желание е да продължавам по същия начин. Смятам,, че играта ми е доста подходяща за тревните кортове и след като отстраних Даниил, мисля, че имам добри шансове да стигна далеч в Хале. Винаги е прекрасно да играеш на родна земя, още повече, че аз живея на един час от мястото, където се провежда турнирът. Виждате колко е силна надпреварата и какви имена са тук, искам изцяло да се концентрирам  върху себе си и да опитам да побеждавам. Сега ще се изправя срещу Маркос Гирон, той не е лесен противник, но определено считам, че влизам като фаворит в мача“, добави още Щруф.