Григор Димитров не бе единственото голямо име, което сложи край на участието си на турнира във Вашингтон още в третия кръг. Това направи и поставеният под №1 в схемата Доминик Тийм, който загуби в много оспорван и тежък двубой с Кевин Андерсън - 3:6, 7:6(6), 6:7(7).

Григор не успя да разгадае руския ребус Медведев

Андерсън можеше да победи и в два сета, след като в тайбрека на втория водеше с 6:5 и имаше мачбол. Тийм обаче го отрази с отличен форхенд, за да вкара двубоя в трета част. В нея Тийм сервираше за мача при 5:4, но допусна пробив. Така отново се стигна до тайбрек, в който южноафриканецът се поздрави с успеха. Интересното е, че Тийм все още няма победа над Андерсън като има 6 поражения от гиганта.

Следващият съперник за Андерсън е Юки Бамбри, който продължи мечтания си поход след 6:7(5), 6:3, 6:1 над Гуидо Пея.

Проблеми нямаше Милош Раонич, който се справи със 7:6(7), 6:4 над Маркос Багдатис. За него предстои среща с Джак Сок, който победи Джаред Доналдсън в изцяло американски двубой - 7:6(6), 6:2.

В най-интересния сблъсък Кей Нишикори победи Хуан Мартин Дел Потро с 6:4, 7:5. Самурая ще се изправи срещу американския талант Томи Пол, който продължава перфектното си представяне със значим успех над Жил Мюлер - 6:7(3), 6:4, 6:3.

Саша Зверев също на четвъртфинал след 7:5, 7:5 и в следващия етап ще срещне победилия Григор Димитров Даниил Медведев.

В същото време бяха оформени и полуфиналите на турнира в Лос Кабос. Там Томаш Бердих победи в три сета Адриан Манарино и си осигури среща с Танаси Кокинакис, който преодоля Тейлър Фриц със 7:6(5), 6:2.

Изненадата в мексиканския курорт поднесе Дамир Джумхур. Босненебът обърна Фелисиано Лопес за 6:7(2), 6:4, 7:6(2). На полуфиналите босненецът ще срещне Сам Куери, победил лесно с 6:1, 6:3 французина Венсан Мило.