Григор Димитров не успя да преодолее Даниил Медведев и да се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис във Вашингтон. Руснакът се оказа доста корав съперник и след 6:4, 6:2 елиминира първата ракета на България.

Срещата между родния представител и 50-ия в света продължи точно час и пет минути. Димитров допусна общо четири пробива в мача, като съумя да реализира само един.

Без световния номер 1 в Монреал, Григор става номер 7 в схемата

Това бе втори мач между Димитров и Медведев. Първият им сблъсък бе по-рано през 2017 година в Куинс. Тогава обаче хасковията се поздрави с победата. Сега представителят на Русия взе реванш и изравни баланса.

Срещата между Димитров и Медведев започна по-рано от очакваното, след като изсипалия се дъжд над Вашингтон принуди организаторите да правят промени и битката на Гришо бе изместена на корт Grandstand 2. По план тя трябваше да зарие програмата на Grandstand 1.

Първи сет

Григор сервира пръв в мача и след гейм на нула, поведе в резултата - 1:0. Във втория гейм съперникът на българина обаче дръпна с 15:0, а Гришо изравни 15:15. Последва силна серия на опонента на Димитров, който изравни 1:1 гейма. Димитров демонстрира много прецизен начален удар в третия гейм и отново поведе - 2:1. След последвало ново равенство - 2:2 - Димитров бе пробит в петия гейм. Нашият представител изоставаше с 0:40, а Медведев се възползва от това - 3:2 Гришо обаче отвърна подобаващо на пробива с пробив още в следващата част - 3:3. Руснакът стартира уверено в седмия гейм и след като натрупа преднина, пред него се разкриха две възможности за пробив, втората от която завърши с успех - 4:3. Окрилен от този развой Медведев взе следеващите два гейм на нула, за да поведе в сетовете - 1:0.

Втори сет

По аналогичен начин на първата част, Григор стартира уверено във втория сет. Той поведе с 40:30 и държейки контрола в разиграването, успя да се възползва от грешка на противника си и да поведе с 1:0. Коравият руснак обаче продължи със солидните си изяви и изравни. Димитров пое някои рискове в третата част, които обаче бяха оправдани – 2:1. В четвъртия гейм Димитров показа уверена игра и след като взе аванс - 40:15 имаше две възможности за пробив, които обаче бяха успешно отразени от Медведев. Нещо повече, 50-ият в света не просто спаси, но и успя да затвори гейма, изравнявайки 2:2. Гришо допусна да бъде пробит за трети път в мача след двойна грешка в петия гейм – 3:2 за Медведев. А разколебаването в играта на българина се усети и в следващата част, която руснакът затвори на нула – 4:2. В седмия гейм Димитров допусна четвърти пробив – 2:5, а Медведев затвори срещата при 6:2