Марин Чилич и Иван Додиг победиха аржентинците Хуан Мартин дел Потро и Леонардо Майер със 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3 и дадоха аванс на Хърватия с 2:1 във финала за Купа Дейвис- неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Хърватите доминираха сериозно в тайбрека на първите два сета, като Додиг направи няколко впечатляващи удара във важни моменти, а Чилич се прояви като отличен на началния удар.

Решителният момент в срещата на двойки беше в 6-ия гейм на третия сет, когато при сервис на Майер хърватите направиха пробив. Това стана след като самият той изпрати топката в мрежата след форхенд с две ръце, а преди това в разиграването отнонво беше допуснал грешки.

В синглите Чилич победи Федерико Делбонис, а Дел Потро се наложи над Иво Карлович за единствената победа на аржентинците до момента.

Балканците се нуждаят от една победа утре при следващите сингли, за да триумфират за втори път в Купа Дейвис. Аржентинците до момента имат четири загубени финала и се стремят към първата си титла. /БТА