Руснакът Даниил Медведев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите „Мастърс“ в Маями (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара след поражение от защитаващия титлата си Хуберт Хуркач (Полша) с 6:7(7), 3:6 за 2 часа и 3 минути игра.

Поставеният под номер 1 в схемата Медведев пропусна да се класира за първи път на полуфиналите в надпреварата и отново да оглави класацията на АТП. 25-годишният Хуркач пък очаква на полуфиналите победителя от мача между испанеца Карлос Алкарас и сърбина Миомир Кецманович. Полякът записа десета поредна победа в Маями.

След ранен пробив Хуркач поведе с 3:0 гейма в първия сет на срещата. Той пропусна два сетбола при 5:3 и сервис на Медведев, а веднага след това допусна пробив и изравняване за 5:5. Първата част бе решена с тайбрек, в който полякът спечели с 9:7 при третата си възможност.

Във втория сет Даниил Медведев изпитваше здравословни проблеми, а Хуберт Хуркач проби подаването на съперника за 3:2, след което поведе с 5:3. Полският тенисист затвори мача с пробив за 6:3 и крайното 2:0 сета.