Поставеният под номер 10 в схемата Хуберт Хуркач от Полша стартира с победа на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло с награден фонд над 5,7 милиона евро.

Хуркач оцеля в драматична битка срещу Ласло Джере (Сърбия) с 6:7(5), 7:6(5), 7:6(5) след 3:19 часа.

Полякът спаси мачбол при 5:6 и 30:40 в третия сет, след като преди това пропусна четири възможности да затвори мача. В тайбрека след 5:5 той взе две поредни разигравания и спечели срещата.

"Ласло играеше наистина добър тенис. Водихме битка през цялото време. В края този мач можеше да се развие и в двете посоки. Просто се опитвах да бъда готов за всяка точка. Играх добре до края и много съм доволен от победата", каза Хуркач.

През миналия сезон той достигна до четвъртфиналите в Монте Карло, а сега във втория кръг ще играе с победителя от двубоя между Себастиаен Баес (Аржентина) и Джак Дрейпър (Великобритания).

Хуркач ще играе заедно с българина Григор Димитров в надпреварата на двойки, а в първия кръг по-късно днес двамата ще срещнат братята Стефанос и Петрос Циципас от Гърция.

Николас Хари (Чили) записа първа победа на турнир от сериите "Мастърс" 1000 от 2019 година в Индиън Уелс, след като елиминира номер 15 Борна Чорич (Хърватия) с 6:2, 6:3 за 78 минути.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева