Карен Хачанов се класира за осминафиналите на тенис турнира на червени кортове в Хамбург, Германия, след като надви представителя на домакините Ян-Ленард Щруф в три сета – 3:6, 6:3, 7:6 (2), за близо два часа и 20 минути игра.

Първият сет започна по-добре за германеца, който пробив, но руснакът направи моментален рибрейк. Последва нов пробив за Щруф, който след това не сбърка повторно и затвори успешно сета при третия си сетбол. Хачанов се окопити във втората част и след брейк в шестия гейм възстанови паритета.

Третият сет стартира отлично за седмия в основната схема, който проби, но съперникът му върна брейка в осмия гейм. Участващият с „уайлд кард“ Щруф имаше два мачбола при 6-5 в своя полза, но Хачанов ги спаси и след това бе по-солиден в тайбрека, за да се поздрави с крайната победа.

Мачът бе изключително равностоен и в статистическите показатели след края на срещата, като и двамата реализираха по три пробива в двубоя, но руснакът отрази 12/15 възможности пред опонента. В спор за място на четвъртфиналите той ще играе с победителя от двойката Аляж Бедене – Фабио Фонини.

Алехандро Давидович Фокина, Алекс Молчан, Лоренцо Музети и Йозеф Ковалик също продължиха напред. Първи и втори в схемата са поставени съответно Карлос Алкарас и Андрей Рубльов, а действащ шампион е Пабло Кареньо Буста от Испания, който започва защитата на титлата си срещу 169-ия в света италианец Лука Нарди.