Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна участието си на турнира в Стокхолм, на който спечели дебютната си титла на сингъл в надпревара от АТР миналата година. Сега той се включи и на двойки, като точно там постигна и първия си успех за тази година в Швеция. 

Гришо и партньорът му в тандема Пиер-Юг Ербер отстраниха лидерите в схемата Жан-Жулиен Роже и Хориа Текау след 2:1 сета (7:5, 4:6, 12:10). Мачът беше изключително равностоен, а българинът и Ербер спасиха дори мачбол, за да завоюват успеха. 

Първият сет протече при почти пълната доминация на сервиращите. Гришо и французинът можеха да пробият рано, но не успяха. Но те все пак успяха да го направят в последния възможен момент при 6:5 в своя полза и затвориха първата част. 

Ролите се размениха във втория сет. Там отново сервиращите доминираха, но този път решителният пробив беше на сметката на Роже-Текау. Те го запазиха до края на частта и изравниха общия резултат на 1:1. Така се стигна до шампионски тайбрек. 

В него Димитров и Ербер изоставаха почти през цялото време, но сътвориха страхотен обрат от 4:7 до 9:7. Лидерите в схемата обаче обърнаха пак развоя и имаха мачбол при 10:9 в своя полза. Гришо и партньорът му го отразиха, след това спечелиха още две точки и се поздравиха с успеха в мача с 2:1. 

В следващия етап, който е и четвъртфинал, българо-френският тандем се изправя срещу американците Джак Сок и Трет Хюи. Те отстраниха Жоао Соуза и Пабло Карено Буста след 6:3, 6:4 и продължават в битката за полуфиналите.